Trudno o większą kaszanę! Do kompletu brakuje jeszcze puszystych pokrowców na fotele w zebrę! Nie krzywdź swojego auta! Obszycie profesjonalne kosztuje już ok. 200zł, ale efekt bywa naprawdę rewelacyjny.
Urwany gwint w misce. Jaką kupić nową?
Zwiń
X
-
Urwany gwint w misce. Jaką kupić nową?
Dzisiaj chciałem wymienić olej i się okazało, że gwint jest zerwany a śrubka osadzona na konopiach :shock:
Sam nie wiem czy wymieniać miskę na nową czy kombinować?
Nr mojej miski to 038 103 603A
Na Allegro znalazłem np http://www.allegro.pl/item496377762_...n_tdi_new.html
Cena kusząca ale jak z jakością?
Co do gwintowania to poleci mi ktoś warsztat w Krakowie lub okolicach?
Jak jest z jakością takich zamienników?http://www.obslugaimprez.com/
Nagłośnienie, Oświetlenie, Konferencje, Koncerty, Bankiety, Multimedia
-
-
Ja bym nie wymieniał nie ma jak oryginał. Wystarczy kupić gwintownik i przegwintować na numer większy. Z tego co wiem przy zerwanych gwintach o numer większe sa korki spustu oleju od Peugeota. Wystarczy przegwintować i kupić korek za 10-20 pln. Ewentualnie jakiś dobry ślusarz może dorobić śrubę o twardości 8.8 szerszą np o 0,2mm wtedy trzeba też gwintownikeim usunąć uszkodzenia gwintu i może trzymać.Tomek
Komentarz
-
-
Tanie miski mają jeden minus, są bardzo delikatnewww.soft-car.pl
www.chiptuning-gdansk.pl
- Chiptuning silników benzynowych oraz diesla
- Wyłączanie DPF
- Hamownia Obciążeniowa
Komentarz
-
-
Umówiłem się na przegwintowanie. Zobaczymy czy sobie poradzą...http://www.obslugaimprez.com/
Komentarz
-
-
Przegwintowane. Zobaczymy jak się sprawdzihttp://www.obslugaimprez.com/
Komentarz
-
-
magart,OII 2.0 TDI BKD 140 PD Elegance+ @182KM/408NM F O T K I
SII 2.0 TDI CFGB 170 CR Platinium+ F O T K I
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Samiecbabar napisał/a:
Przegwintowane.
Miskie zdejmowali czy nie ?
babar, miska z drugiego linka nie jest do Twojego auta
Przegwintować można ori i jeśli będzie to zrobione ok to trzymać będzie (gwintowanie w alu nie jest tak proste jak mogłoby się wydawać)
Tanie zamienniki misek (ok 130zł bez dziury) nie są aż tak złe jak inne tanie podróbki. Parę już ich założyłem i problemów nie było. Lekkie przytarcia i obicia znoszą śmiało. Żadna do tej pory nie pękła.NFPNorth-West
2.0TDI-ET=12.660s,>367KM/567Nm
WARSZTAT www.dsize.pl
->CENNIK warsztat 01.01.11 <-plik do pobrania tel. 790226060
spieszmy się kochać ludzi... 30.05.09 J.W. [i]
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez dobrygrzeswawaTanie zamienniki misek (ok 130zł bez dziury) nie są aż tak złe jak inne tanie podróbki. Parę już ich założyłem i problemów nie było. Lekkie przytarcia i obicia znoszą śmiało. Żadna do tej pory nie pękła.
bez dziury zamawiałem na przybyszewskiego w łodzi polmozbycie
pozdrawiam
Komentarz
-
-
babar, Mimo wszytko jak byś był zainteresowany zakupem owej miski to mam taką samą jak z Allegro. Miałem wymieniać jednak się okazało że miska jest cała (całkiem inna bajka, bo muszę wymienić chłodnicę oleju). Moja jest kupiona dwa dni temu za 93 zł.
Bez śladów montażu.
dobrygrzeswawa, ma racje odnośnie linków. Ta z drugiego linku nie jest Twoja. Dokładnie to nie będzie pasowała "wypustka" obok zaślepki za czujnik oleju.
Mam właśnie ten sam model i będę go wymieniał/zwracał/zamieniał na chłodnicę oleju.Była O1 która uratowała życie Silnik 2.0 APK - BRC Sequent 24
Była O1 Kombi 1.9 TDI AHF
President Johny II ASC + President
Jest Mondeo MK4 1.8 TDCI powered by HEKO
Komentarz
-
-
ja mam ten sam problem do rozwiązania,tyle że u mnie jest gwint zerwany ale nie da się wykręcić śruby (kręci się ale nie wychodzi) i trzeba będzie wymienić miskę na nową (tak polecili mechanicy).strazakp
Była O1 1.9 tdi 110KM ASV 2001r. - służyła mi dzielnie 6 lat.
Jest O2 1.4 tsi, 156KM/260Nm (podobno), CAXA, 2009r.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez strazakpja mam ten sam problem do rozwiązania,tyle że u mnie jest gwint zerwany ale nie da się wykręcić śruby (kręci się ale nie wychodzi) i trzeba będzie wymienić miskę na nową (tak polecili mechanicy).
Podejrzewam, że jakby chciał jeden z drugim to większego problemu by nie robił :diabelski_usmiechNie dyskutuj nigdy z idiotą, najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem ...
Komentarz
-
Komentarz